Prirodno rešenje za povišeni holesterol

Holesterol se stvara u jetri i obavlja brojne važne funkcije u organizmu.
Na primer, pomaže u održavanju fleksibilnosti zidova ćelija i potreban je za pravljenje nekoliko hormona.
Međutim, kao i sve u telu, previše holesterola ili holesterola na pogrešnim mestima stvara probleme.
Kao i masti, holesterol se ne rastvara u vodi. Umesto toga, njegov transport u telu zavisi od molekula koji se nazivaju lipoproteini, koji nose holesterol, masnoću i vitamine rastvorljive u mastima u krvi.
Različite vrste lipoproteina imaju različite efekte na zdravlje.
Na primer, visoki nivo lipoproteina niske gustine (LDL) dovodi do taloženja holesterola u zidovima krvnih sudova, što može dovesti do začepljenih arterija, moždanog udara, srčanog udara i otkazivanja bubrega.
Nasuprot tome, lipoprotein visoke gustine (HDL) pomaže da se holesterol ukloni sa zidova krvnih sudova i pomaže u sprečavanju ovih bolesti.

Prirodno rešenje:
  1. Reishi je vrsta gljive koja raste na odumrlom drveću bukve i hrasta, i njima se i hrani. 70-ih godina razvijen je postupak koji je omogućio organizovani uzgoj reishi gljive. Gljive upotrebljene u Reishi kapsulama je ovim poznatog porekla. Sadrži vitamine i mineralne materije kao gvožđe, magnezijum, kalcijum, bakar, cink, mangan i geranijum.
    Najvažniji aktivni sastojci su međutim njegovi polisaharidi, koji utiču na balans pri fiziološkim procesima: pomažu imuni
    sistem, usklađivanje metaboličkih procesa, izjednačavanje proizvodnje enzima, regulacija razmene vode u organizmu, regulisanje stabilnog nivoa holesterola i šećera u krvi, popravlja funkciju jetre.
    Osim ovoga, Reishi Plus sadrži i vitamin C koji pomaže apsorbciju vrednih aktivnih materija u organizmu.
    Sadržaj po kapsuli:
    Ekstrakt reishi gljive: 240 mg
    Reishi gljiva u prahu: 100 mg
    C-vitamin: 60 mg
    opsirnije o Reishi…. 
  2. Aloe vera gel za piće sa ukusom breskve
    Dnevna doza aloe vera gela za piće sa ukusom breskve sadrži preporučenu dnevnu dozu C vitamina za odrasle, što je naročito bitno u zimskom periodu radi zaštite našeg imunog sistema. Bitan je i antioksidant, vezuje slobodne radikale, tu podrazumevamo i slobdne radikale koji izazivaju rak, pa je tako C vitamin i vitamin koji sprečava pojavu raka.Askorbinska kiselina je zadužena za apsorbciju gvožđa, smanjuje nivo holesterola u krvi i time smanjuje i rizik od infarkta i koronarnih bolesti.
    opsirnije ….
    ili
    Aloe vera Sivera gel za piće
    opsirnije ….
  3. Super Omega 3 Aktiv
    Proizvod varenja masti i ulja unetih hranom su masne kiseline. Delimo ih u dve veće grupe, a to su zasićene i nezasićene masne kiseline. Esencijalne, to jest, višestruko nezasićene masne kiseline organizam ne može da proizvede i zbog toga ih je neophodno uneti u organizam putem hrane ili dodataka ishrani.
    Omega 3 masne kiseline spadaju u grupu višestruko nezasićenih masnih kiselina gde spadaju i linolenska kiselina, eikosapentenska kiselina (EPA) i dokosaheksenska kiselina (DHA).
    Omega 3 masne kiseline imaju mnoge korisne osobine koje pomažu očuvanju našeg zdravlja. Smanjuju nivo holesterola u krvi i time smanjuju rizik od zakrečenja krvnih sudova i infarkta. Sudeluju u prenošenju masti i u sintezi prostaglandina koji deluje protivupalno, a poznajemo ga i po dobrom uticaju na imuni sistem. Nadalje, igra bitnu ulogu u izgradnji nervnog sistema i ćelija, poboljšavaju rad neurona u delovima mozga koji su zaduženi za razmišljanje i razum što dovodi do popravljanja koncentracije.
    opsirnije ….
error: Zabranjeno kopiranje

Pozovi me